« Daneels en Wilders... | Hoofdmenu | Affaire filipdewinter.skynetblogs.be krijgt een staartje... »

donderdag, 19 mei 2005

Reacties

Dominiek

Ik weet niet als er veel achter gezocht moet worden, ik kan mij inderdaad inbeelden dat er slechts een 300-tal écht frequent geüpdate Belgische weblogs zijn, en vooral hééééél véééééél gewoon geparkeerde logboeken...

dof

Een mogelijke verklaring is dat blogium enkel blogs met een nieuwe EXTERNE LINK als bewerkt beschouwt.

LVB

De periode waarna een blog 'slapend' verklaard wordt indien er geen 'updates' meer gebeurd zijn, is al een hele tijd geleden opgetrokken van 1 week naar 3 weken. Toch is het aantal actieve blogs in de loop der maanden inderdaad gedaald van ongeveer 1000 naar ongeveer 300.

Uiteraard houdt Blogium, zoals eerder uitgelegd, enkel rekening met externe links. Het begrip 'posting' is Blogium zelfs onbekend: Blogium analyseert de homepage van een blog en kijkt welke externe links er toegevoegd zijn. Wie nooit een externe link in zijn artikels verwerkt (of correcter: in het deel van het artikel dat op de homepage zichtbaar is) zal nooit in Blogium terechtkomen. Blogium is enkel geïnteresseerd in externe links. Wie drie weken lang geen enkele externe link in zijn artikels verwerkt, wordt als "slapend" beschouwd.

Een andere verklaring is dat nieuwe blogs niet automatisch in Blogium terechtkomen. Het dode hout verdwijnt automatisch, de nieuwe twijgjes moeten manueel worden toegevoegd, tenzij het om Skynetblogs gaat. Nieuwe blogs die in Blogium verschijnen, worden na verloop van tijd manueel toegevoegd in de lijst van op te volgen blogs.

Hou er ook rekening mee dat toen Blogium opstartte, er net een actie aan de gang was waarbij nieuwe Skynetblogs op één of andere manier ten bate kwamen van de Tsunami-actie. Da daling van 1000 naar 300 is ergens rond maart gebeurd.

LVB

Overigens vraag ik me af waarom iedereen dat zo "vreemd" vind: het aantal actieve blogs in Blogium is nooit meer dan 1100 geweest. De observatie dat het grootste deel van de tienduizenden Belgische blogs zich in een soort winterslaap bevindt, lijkt mij correct.

netlash

Ondertussen hebben de comment-spammers Blogium ook ontdekt :

http://www.blogium.be/articles/map-of-bloggers-in-gent

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails