« Movable Type: het nieuwste van het nieuwste... | Hoofdmenu | Bart Becks blogt over de iPhone, denk ik (Off Topic) »

dinsdag, 09 januari 2007

Reacties

Jeronimo

op de een of andere manier, is het zo dat je tags kan toevoegen aan je blogpost bij skynetblogs die enkel "intern" werken...how stupid is that...nu ja...ondertussen raak ik niet p de skynetblogs wegens "onderhoudswerken waarvoro ze zich willen excuseren"...willen willen 'tis van moeten...ze beginnen al gelijk den nmbs die ook al goed op dreef was met de reizigers een depresie te bezorgen dezen ochtend in oa gentstatie...

Pascal

Hallo Maarten,

Ik vermoed dat ik je niets nieuws vertel, maar door de opzet nu merk je volgens mij mee aan de verwarring die er volgens mij heerst rond Technorati links.

"Technorati Tags" zijn maar één voorbeeld van tags. Hoewel Technorati zelf aan de basis ligt van het rel=tag microformat http://microformats.org/wiki/rel-tag (de hele microformats beweging wordt vooral gedragen door een paar werknemers van hen), zijn ze er van in het begin heel vaag over geweest dat de tags die ze indexeren niet noodzakelijk links naar technorati hoeven te zijn.

Kijk bv naar de top tags voor mijn blog http://technorati.com/blogs/http%3A%2F%2Fpascal.vanhecke.info : ik gebruik geen technorati links maar wel links die het rel=tag formaat hebben, en die worden dan ook netjes geïndexeerd door technorati (en andere tag search engines). De links bij mij verwijzen naar mijn "interne tagspace".

Die "tag space" kies je zelf, dat kan ook bv del.icio.us zijn, wikipedia, of de tag space van je blog hoster, zoals bij wordpress.com.

Ik denk dat ze daar bewust vaag over zijn omdat technorati tags hen een boel google juice opleveren - je ziet dan ook dat de technorati tag page heel hoog scoort voor sommige populaire tag woorden (net zoals de wordpress.com tag pages overigens).

Sommige platformen steken de tag links niet in de volle tekst voor de items van de blog feed. Voor Technorati geen probleem, omdat die de pagina's zelf scrapen.

Als je daarentegen de feeds gebruikt, kan je ook zoeken naar sommige xml elementen per item in de rss feed. Bij RSS2 en Atom geproduceerd door Wordpress en Ultimate Tag Warrior vind je ze terug in de dc:subject elementen per item (zie ik nu), bij andere zal je ze terug vinden in de category elementen (zoals op Wordpress.com, wat een hybride systeem heeft dat zowel voor taggen als voor categorieën kan doorgaan).

Als je met die categorieën begint, ga je natuurlijk met veel nietszeggende tags zitten (zoals "algemeen", "artikels") - maar dat is bij Technorati niet anders:
http://technorati.com/tag/

hollister

Blogologie: De Blogoloog tagt
hollister http://www.bessis.com/hollisterfr.html

tjtzxxklbh

atjtzxxklbh
[url=http://www.gvn7131way95hsp6zz21n898h114ar6es.org/]utjtzxxklbh[/url]
tjtzxxklbh http://www.gvn7131way95hsp6zz21n898h114ar6es.org/

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails