Ik zit momenteel op de Thalys van Brussel naar Parijs, en ik denk dat ik net het wereldsnelheidsrecord ter land heb gebroken voor live Seesmic video: 300 kilometer per uur. Sorry voor de videokwaliteit, maar dat ligt aan de Thalys-wifi.
Tijs Vrolix presenteerde afgelopen weekend Twistory, een tooltje om Twitter-boodschappen uit te zetten op een kalender zodat je makkelijker door je 'history' kan navigeren. De archief-functie van Twitter is nogal, hoe zullen we het zeggen, onderontwikkeld, en Twistory biedt hiervoor een oplossing onder de vorm van een 'iCalendar feed' die ook de oudere berichten een plaatsje kan geven.
Momenteel is de dienst nog in pre-beta (ik heb een accountje aangevraagd), maar door een beetje clever spelen met URL's heb ik toch al mijn eigen Twistory pagina gevonden: http://twistory.net/user/mschenk
Ik heb me ingeschreven op de Google Calendar versie, en het leuke is dat je de tweets al dan niet zichtbaar kan maken, zodat je kalender niet hopeloos overspoeld geraakt met tweets.
Vorige donderdag was ik op uitnodiging van Miel aanwezig op het MIX Essentials evenement van Microsoft in Louvain-la-neuve, waar hij een onderonsje had weten regelen tussen Steve Ballmer, topman van Microsoft, een aantal bloggers en een 'paar' journalisten.
De realiteit draaide enigzins anders uit, want buiten Miel en de PR mensen van Microsoft om was de pers er achter gekomen dat Ballmer een paar aankondigingen ging doen en dus stond er plots een hele troep persmensen in de zaal, zodat de bloggers zwaar in de minderheid waren en de focus van het evenement meer op de aankondigingen en de vragen van de journalisten daarover kwam te liggen.
Over de aankondigingen (een samenwerking met de NMBS om treininformatie te gaan doorgeven via het Live platform en de bouw van een Microsoft Innovation Center in de buurt van Mons) is elders al meer dan genoeg gezegd en geschreven. Uiteraard waren er voor die aankondigingen nog een aantal VIPs aanwezig (de baas van de NMBS, de burgemeester van Mons en de minister van economische zaken van de Waalse gewestregering) en die moesten ook allemaal hun zegje doen, in al dan niet van een briefje afgelezen Engels.
Een gunstige wind deed nieuws over de herlancering van Trendpedia in mijn inbox belanden. Het is een blogzoekmachine van Attentio, gecombineerd met een grafiekentooltje zodat je trends tegen elkaar kunt uitzetten. Een beetje de 'professionele' versie van dit.
Nu is dit zeker niet de eerste blogzoekmachine of trend-tracking-tool, maar wat ik wel leuk vind aan deze (naast het gebruiksgemak) is dat je de trends ook onmiddellijk kan delen via e-mail, digg, delicous, facebook en andere sites.
Gisteren heb ik dan toch een account genomen om uit te vissen of
Twitter mij iets anders kan bieden dan saaie nietszeggende fragmenten
uit andere mensen hun onwaarschijnlijk boeiende leven. En wat leerde ik
op één dag?
- M. heeft meer dan 60 cupcakes gebakken.
- C’s iMac kan alles.
- N. neemt er de tijd voor om te twitteren dat hij druifjes uit de
bedrijfsmand gaat nemen vooraleer er geen meer zijn (komaan zeg , een
slimmer mens pakt toch eerst die allerlaatste druiven en twittert er
dan over in plaats van zijn tijd te verspelen aan een hoop zogenaamde
sociale technologie).
- C gaat naar huis als zijn werk gedaan is. (het zou straffer zijn moest hij blijven)
(De M. van de cupcakes ben ik overigens zelf). Wat hoopte hij echter wel te vinden op Twitter dan:
Mensen die Twitter gebruiken om proza of poëzie te verspreiden
bijvoorbeeld, of zelfs nog maar gewoon interessantere dingen te zeggen
hebben dan dat ze daarnet hun nagel hebben gebroken.
Tja, dan gaat het om het verkeerde medium, denk ik. In de reacties onder zijn bericht heb ik Polskaya aangeraden deze video eens te bekijken:
Twitter gaat voor mij precies om die 'ruis', het kleine, het banale dat geen blogpost waard is. Voor mij (en veel andere mensen die ik op Twitter volg en die vaak ook thuis werken) is Twitter een virtuele koffiemachine waarrond roddels, interessante links en soms gewoon banale onzin wordt uitgewisseld. Interessant? Alleen als die mensen vrienden zijn en je in hun micro-leefwereld geïnteresseerd bent. Anders kan ik Polskaya goed begrijpen. Dat een random stranger koffie drinkt, interesseert mij niet. Als bijvoorbeeld Tom echter koffie drinkt, dan vind ik dat grappig en leuk om te weten. Waarom? Omdat Tom een maat is. Meer is er niet aan. Om een bekend twitteraar te citeren: "It's Twitter, ejh".
hoi allemaal ik wil jullie hoe is het om naakt
tecamperen. ik slaap alleen naakt. en dat vind ik fijn. kunnen jullie
me een mailtje sturen. [email protected] Dries Peters
Als je het telefoonnummer (0765653173) door Google haalt, dan kom je o.a. uit op een datingsitepagina (google cache versie) waar dit in een profiel staat:
hoi ik ben Dries dat is me echte naam. ik woon in ulvenhout. dit
is me telefoon nummer 0765653173...
Nu, het kan uiteraard allemaal nep zijn, of iemand die de goede naam van Dries Peters in het gedrang wil brengen. Maar even het IP adres laten checken en wat navraag doen lijkt me toch verstandig. Denk dat ik maar eens een mailtje ga sturen naar een aantal instanties en de heer Peters.
Ik heb reeds jaren het gevoel dat ik twee soorten vrienden heb: de mensen waar ik vaak mee in contact kom via internet (maar ook off-line) en de mensen die je buiten e-mail bijna nooit on-line tegenkomt. Bij die tweede groep begin je maar beter niet over 'all your base' of bittorrent, want daar hebben ze nog nooit van gehoord. Obama girl, Digg, will-it-blend of Twitter, idem. Het is net of heel dat internet op een andere planeet is gebeurd voor hen.
Tegenwoordig echter krijg ik Facebook invites van meer en meer mensen die vroeger tot die categorie behoorden. Het lijkt wel of ze plots allemaal op Facebook zitten en sommigen hebben al een heel netwerk opgebouwd, waarin ik tot mijn grote verbazing bijvoorbeeld mensen van vroeger uit de jeugdbeweging ontdek die indertijd nooit met heel dat computergedoe zouden bezig zijn geweest.
Het lijkt er op dat de 'early adopter' fase voorbij is... dringend op zoek naar nieuwe horizonten om 'ahead of the curve' te blijven! Gelukkig hebben ze Twitter nog niet ontdekt...