« Waarom ik (gedeeltelijk) een hekel heb aan de term "Citizen Journalist" | Hoofdmenu | Most Influential Women in Web 2.0 »

woensdag, 26 november 2008

Reacties

Tijs

Ik volg je redenering, maar je suggesties om het op een alternatieve manier bekend te maken vind ik stuk voor stuk minder goed dan de publieke manier waarop ze het nu gedaan heeft. Overigens, het zou me straf lijken dat ze geen rekening zou hebben gehouden met eventuele vervelende consequenties.

Pvw

Ik ben volledig akkoord en de dame in kwestie heeft impulsief en dom gereageerd. Het is echter duidelijk dat het haar boven het hoofd aan het groeien is en dat ze onze steun wel kan gebruiken om uit de put te geraken die ze zich zelf heeft gegraven ;)
En ik ben daarom wel lid geworden van de bewuste facebook groep.

Tom Bernaerd

Er is volgens mij een groot verschil, en je analogie gaat niet op.

Jij hebt die informatie enkel en alleen omdat je job je daar toegang toe geeft. Als jij die informatie uitbrengt dan is dat inderdaad een soort van schenden van je 'beroepsgeheim'.

In dit geval had iedereen aanwezig in die bar die blogpost kunnen schrijven. Het is niet omdat dat meisje barmeisje is dat ze dat weet, het is omdat ze aanwezig was. We hebben het over een gebeurtenis en plein public, in New York city.

Fredegre

Volledig met je eens, behalve met de titel. In veel bedrijven heb je momenteel al een blogpolicy - duidelijke afspraken over wat mag en wat niet mag. Normaal gezien is dat typisch iets voor kantoren, maar misschien had Nathalies baas beter ook zoiets voorzien. In zijn plaats had ik dan ook meteen een eenvoudige regel ingevoerd: geen woord over wat in deze bar gebeurt op je blog, of je bent ontlagen. Klinkt cru, maar alleszins beter dan de huidige situatie (tenzij hij allang op zoek was naar een aanleiding om iemand te ontslaan, natuurlijk...).

Wig

Het PRIVéINCIDENT (Baas ontslaat werknemer) is een toevallige consequentie gebonden aan een louter privé belangenconflict: vrees voor minder inkomsten!? Het zou wel eens omgekeerd kunnen uitpakken: half NY die de sensatie-plek nu ook eens van nabij wil zien, met een pint bier in de hand. (Al duurt zo'n incident daar wellicht niet langer dan een week) Diegene die nu net wel in een slecht daglicht komt te staan, is de cafébaas, wegens zijn kleinzierige commerciële gevoeligheid t.a.v. een Belgische minister.

Dit ontslag raakt verder dan ook niet in het minst aan de kern van de zaak: Nathalie hanteert wat ze 'freedom of speech' noemt, ten aanstaande van de BELGISCHE staat. De USA heeft hier niets mee te zien. Als Belgisch burger was ze getuige van een volstrekt publieke gebeurtenis, en hiervan deed ze verhaal. Daar is geen speld tussen te krijgen.
Het commercieel ontslag bevrijdt haar overigens geheel en al van welke verbintenis ook t.o.v. haar cafébaas. Dat hoofdstuk is dus gesloten. Na ontslag bestaat géén verdere consequentie meer.
Het logverhaal van Maarten heeft dan ook weinig voeten in de aarde. De opmerking van Tom is in dat verband volledig correct.

Voor de minister echter, en ook voor de cafébaas, zijn de consequenties niet ten einde.

wim lockefeer

maarten - je gaat te kort door de bocht. een cafe is een publieke ruimte. als je daar teut gaat, of iets in vertrouwen vertelt, moet je weten dat je verhaal dadelijk public knowledge wordt.

kaat wharton

Wanneer men bij een bedrijf een contract tekent dan staat daar automatisch een clausule in waartoe een werknemer zich verbindt om geen bedrijfsgegevens aan derden bekend te maken, tenzij met toelating van de directie of indien dit uit hoofde van het beroep noodzakelijk is (relatie klant bedrijf). Hier komt het toch op neer, ik heb de letterlijke tekst niet voorhanden.

In een arbeidsovereenkomst staat inmiddels vaker dan niet vermeld dat alcohol drinken tijdens de uitvoering van het werk, reden kan zijn om iemand op staande voet en zonder vergoeding te ontslaan.

Minister De Crem hopt ladderzat, in bijzijn van zowel Belgische als Amerikaanse afgevaardigden een bar binnen. Ook al is het avond, hij is daar nog steeds uit hoofde van zijn beroep.

Gezien, wij, het gewone plebs in dit land, in feite werkgever zijn van eender welke ambtenaar die hier rondloopt, zou men eerder de heer De Crem op staande voet dienen te ontslaan dan Nathalie Lubbe Bakker. Ik houd normaal niet van roddels, maar gezien ondertussen zelfs De Crem heeft toegegeven dat het verhaal van Nathalie correct is, vind ik het lamentabel dat zij hiervoor gestraft moet worden. Ik vond het eigenlijk redelijk moedig van haar dat ze dit op haar blog heeft durven te plaatsen.

Wat ik eigenlijk nog beter vind, is dat jullie daar allemaal zo verder op ingaan want het bewijs, dat het met onze politici droevig gesteld is, werd hierdoor nog maar eens bewezen (ik heb er persoonlijk zelf al een paar in eenzelfde De Crem toestand bezig gezien) en dank zij jullie bereikt dit een veel groter publiek dan oorspronkelijk de bedoeling was...

Ik kan het echt haten om Belg te zijn... men zou voor minder.


Richard

Leuk blogje hier hoor,
maar dit vind ik een laffe houding

Natuurlijk had ze het recht om dat op te schrijven! Sterker nog, ze had de plicht. En dan niet over het feit dat de Crem dronken was,
maar omdat ie op kosten van de staat op plezier-reisje was. En jij ook, mocht je van duistere praktijken weten.

Ik ben er verbaasd over dat er uberhaupt een iemand is die deze mening erop nahoudt, maar het werpt wel een licht op het stelletje pannekoeken dat in Belgie aan de macht is. Als iedereen z'n bek maar houdt....

Daar is niet vlaams aan... dat is gewoon stom regeren.

Frank

Vanaf september 2011 ga ik bij Visio Eindhoven Workshops mssaage en cursus mssaage geven voor blinde en slechtziende mensen.Wie weet ..dit geeft weer nieuwe mogelijkheden voor de cursisten.

Ouma

Beste mensen van deiuicols,Toen ik met de Pasen in Nederland was (ik woon alweer 12 jaar in het buitenland) vond ik deiuicols in de kiosk. Prachtig blad om te zien! En heerlijk om te lezen. Het past helemaal bij mijn levensfilosofie: gezond, met oog voor de ons omringende wereld genieten van het beste wat mogelijk is zonder daarvoor kapitalen te moeten uitgeven.Ik ben sinds kort op een heel streng dieet (ik moet 40 kg afvallen) en met wat kleine aanpassinge passen jullie recepten perfect binnen de aanwijzingen van mijn dietiste, zo hoef ik nauwelijks concessies te doen (nou ja, afgezien van al die lekkere kaasjes dan), kan ik lekker eten en val ik toch af!Mijn probleem is natuurlijk om elke maand weer het blad naar Polen te krijgen. Met wat kunst en vliegwerk lukt dat, maar ik ben dus erg blij met deze site. Dank jullie wel!

Rozi

Vandaag bietjes getsoorerd op de BBQ!! De bietjes inpakken in alumiumfoli en op een aantal gaatjes prikken in het foli. Dan het pakketje tussen de gloeiende kooltjes leggen en afhankelijk van de grootte ongeveer 40 min. roosteren. De bietjes krijgen een lekkere rooksmaak!! Eventueel bietjes halveren en een dressing maken van olijfolie, (witte wijn)azijn, peper en zout.Groeten Karin Hummel

Roslyn

Dit is voor het eerst dat ik Blogologie: Belgische Bloggende Barvrouw terecht ontslagen door Bezorgde Baas open en ik ben prettig
verrast door de correlatie welke dit artikel bezit ten
aanzien van verschillende dieten.

David

he jammer,ik ondtek deze wedstrijd te laat. terwijl ik heeeel erg een nieuwe keuken kan gebruiken en ik kan er nu geen zelf betalen.maar ja pech.. of komt er nog een wedstrijd?!groet,mart

Souhaila

Ik dacht dat het doel van de restaurantweek was om meensn buiten de reguliere doelgroep op een aantrekkelijke/voordelige manier kennis te laten maken met de betere' restaurants.Nu blijkt echter dat een kleine selectie sponsoren voorrang wordt verleend bij het reserveren, wat betekend dat de ogenschijnlijke doelgroep op een vervelende manier buitenspel word gezet. Het is voor de reguliere bezoeker van Diningcity vandaag helemaal niet mogelijk geweest om te reserveren voor een Michelinrestaurant!Ik voel me behoorlijk in de maling genomen. Dat bezoek aan een Michelinrestaurant komt er binnenkort nog wel van, maar vanzelfspreken niet bij een restaurant dat zich aansluit bij de bedenkelijke organisatie van de Restaurantweek!

グッチ キーホルダー

000000000000000000000
[url=http://www.azzaradesigns.com/%e5%8f%96%e6%89%b1%e5%ba%97%e3%81%af-%e3%82%b0%e3%83%83%e3%83%81-%e3%82%ad%e3%83%bc%e3%83%9b%e3%83%ab%e3%83%80%e3%83%bc-%e5%8d%b3%e6%97%a5%e9%85%8d%e9%80%81%e5%8f%af/]グッチ キーホルダー[/url]
グッチ キーホルダー

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails