« Acht manieren om de Belgische internet censuur te omzeilen (op rijm) | Hoofdmenu | Acht min één? Tien! »

donderdag, 23 april 2009

Reacties

Serge Cornelus

'Server is too busy'. Nú ben je ergens aan begonnen... :-)

Joris von Loghausen

"In principe vind ik het geen slecht idee, maar dan alleen als het wettelijk geregeld is, zoals in het buitenland reeds gebeurt."

Goed punt. In Nederland kennen we een doorgeslagen pedo-hunter. Een van onze service providers werd spontaan tot pedofiel gepromoveerd toen hij weigerde mee te werken aan het neerhalen van een site. Detail; hij was helemaal niet verantwoordelijk voor die server. Ander detail: de server in kwestie bevatte geen illegaal materiaal, slechts kritiek over de hunter in kwestie.
Toen wij daar weer wat over schreven waren we ineens ook allemaal pedo-vriendjes.

Het punt is dat een dergelijke site niet veilig is in handen van particulieren. Hooguit bij een overheidsinstantie die daadwerkelijk op basis van veroordelingen kan rapporteren.

Polskaya

Ok, ff ranten :
'Jammer van het recht op privacy, maar dat recht zou men moeten kunnen kwijtraken zodra men aan kinderen zit'. Mja ok, dus publiceer dan maar naam, adres en toenaam van de veroordeelde. Zo weet iedereen wie hij is, en waar hij woont. Net zoals iedereen dan ook weet wie zijn familie is. Mensen die niks misdaan hebben. Denk jij dat een opgeruide mensenmassa een verschil zal maken tussen de dader en zijn familie? Denk jij dat kwaaie mensen gezond? Nee, die familie wordt evengoed slachtoffer. En niet van de pedofiel deze keer, maar van zijn jagers die, als je hen laat doen, niets liever zouden oprichten dan een goeie ouderwetse lynchpartij.
Ben jij bereid om onschuldigen op te offeren om een schuldige te kunnen brandmerken? Ik hoop het niet, maar dat is wel wat er nu gebeurt. Er is hier een veel diepgaandere oplossing nodig dan een beetjete zeuren over S.D.C. en 'censuur' op het internet. Moest er directe familie van jouw die dezelfde achternaam draagt en in hetzelfde dorp wonen met foto en adres op die site staan, en de eerste steen is al door je venster gekeild, ik vraag me af of je dan nog zo op je achterste poten zou staan over 'censuur' en 'privacy'.
Versta me niet verkeerd, pedo's zijn krapuul. Maar mensen die bereid zijn om onschuldigen op te offeren in naam van 'gerechtigheid' is even groot krapuul.
Einde rant :)

Eric Mertens

'Blogologie onthult de identiteit van een privacyschender!' terwijl Blogologie slechts linkt naar een artikel in de Standaard, en verder niets te zien heeft met een 'onthulling'.
Maar ach, straffe titels trekken veel volk, en daar doen jullie het tenslotte voor, niet waar Maarten?
Wie zei ook alweer: 'Opportuniteit maakt vlekken?'

Maarten Schenk

"Maar mensen die bereid zijn om onschuldigen op te offeren in naam van 'gerechtigheid' is even groot krapuul."

Ga dat vertellen aan alle (onschuldige) slachtoffers van recidiverende pedofielen. Same story.

Kijk, als je niet in dat register wil als pedofiel, blijf dan in de cel of verhuis naar Nova Zembla. Jammer voor jou, maar dan had je maar van kinderen moeten afblijven. En dan mag je nog blij zijn dat je er niet met een nekschot bent vanaf gekomen.

Maarten Schenk

@Eric Mertens: neem een woordenboek en blader tot bij de S. Ik denk dat het woord 'sarcasme' daar ergens uitgelegd moet staan. Graag gedaan.

Kristof

Dag Maarten,
ik begrijp je bekommernis om je kinderen te willen beschermen. En dat is volkomen terecht ! Toch wil ik je er graag op wijzen dat je je kinderen net beter beschermt door namen van seksuele delinquenten NIET publiek te maken. Zo isoleer je hen meer en maak je de moeilijke weg tot integratie nog meer onmogelijk (bvb. het vinden van een... Meer lezen baan, het heropbouwen van sociaal weefsel). Recidiviteit neemt net toe met het sociaal geïsoleerd zijn (door publieke verwijzing).
Ik wil met dit schrijven geen polemiek starten, toch lijkt het me enigzins verstandig je mening te nuanceren.

Kristof

Amedee Van Gasse

Mij kan het totaal niet schelen of veroordeelde pedo's gaan recidiveren of niet. En nu ga ik iets schrijven dat shockerend is voor al die Eigen-Kind-Eerst-ouders: uw kinderen kunnen mij ook niets schelen.
Ik ga zelfs nog controversiëler zijn: als er nu wél een pedofielensite geblokkeerd zou zijn, dan zou ik daar even hard tegen protesteren.

De overheid moet namelijk met haar pollen van de basisinfrastructuur van het internet blijven. Ik wil geen betuttelende cybernanny op het internet. DNS is al zo'n crappy protocol, het is echt niet nodig om daar nog méér mee te prutsen.
Als er ergens een site is met illegale inhoud, dan moeten ze dat bij de hosting aanpakken. Als dat niet lukt wegens onbeschaafde buitenlanden, dan is dat een probleem tussen de overtreder en de overheid, waar ik niets mee wil te maken hebben.

Maarten Schenk

@amedee: Misschien verrassend voor sommigen, maar ik ben het 100% met u eens. Don't touch my kids, maar blijf ook met uw fikken van het internet af.

Moncler Men 7615

Moncler Doudoune Affon Noir

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails