« Breaking News: Duitse Bundestag keurt censuurwet goed | Hoofdmenu | Op de cover van Knack »

vrijdag, 19 juni 2009

Reacties

Edselma

Beste W,Bedankt voor je reactie. Het klopt inaddeard dat af en toe ten onrechte wordt gesproken over Call of Duty 4: Modern Warfare 2 in plaats van Call of Duty: Modern Warfare 2 en Remember, No Russian, in plaats van No Russian. Hoewel dit wat onhandig overkomt, gebeurt het helaas af en toe dat zoiets in een tekst sluipt getuige ook jouw typfoutjes als je het twee keer hebt over No Russia. Om dan gelijk te concluderen dat ik het hele spel niet gespeeld heb, gaat me nogal ver. Uiteraard heb ik Modern Warfare 2 (uit)gespeeld.Maar laten we eerlijk zijn; de naam van een leveltje heeft weinig van doen met het punt van mijn stuk, dus ik ga liever in op je inhoudelijke opmerkingen. Je bent nog niet dood, want dat zou in de realiteit ook niet gebeuren. Je karakter zou alleen als een idioot gaan schreeuwen en alleen kunnen rondrennen. Je zou moeten wachten tot een tegenstander je doodt. Jij hebt het hier over gameplay: wat zou er gameplay-technisch gebeuren als er wel ledematen afgerukt kunnen worden? Ook boeiend, maar mij gaat het in het stuk om de beeldvorming en het besef. In oorlog blijven lichamen niet intact als ze worden beschoten met een groot kaliber kogel in Modern Warfare 2 wel.Ik zeg ook expliciet dat games nu niet gelijk extreem realistisch en gewelddadig moeten worden (dat zou tevens de gameplay in de weg staan, zoals je terecht stelt). Wat ik we9l wil blootleggen, is het probleem dat deze games als realistisch worden ervaren e9n aangeprezen, terwijl ze dat helemaal niet zijn . Het gaat me dus meer om bewustwording aan de kant van de consument en journalistiek.Je tweede punt over tegenstrijdigheid snap ik niet helemaal. Die tegenstrijdigheid schuilt volgens jou deels in de vermelding in het artikel dat het zou kunnen aanzetten tot terrorisme . Ik weet niet precies wat je met het bedoelt, maar volgens mij stelt het artikel nergens dat Modern Warfare 2 of oorlogsgames in het algemeen aanzetten tot terrorisme.Groet,Jesse

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails