« Het einde van de wereld is nabij? | Hoofdmenu | De Blogoloog is voor Vlamingen, Hollanders en Jeanetten! »

woensdag, 12 augustus 2009

Reacties

tomvds

Zwakke Minister maakt van Vlaanderen een Gevangenis

Minister De Clerck is niet iin staat om de Regie der Gebouwen noch om de cipiers met de neuzen in dezelfde richting te zetten, laat staan om simpelweg paaltjes te planten om helikopters te verhinderen te landen. Maar wat hij wel kan, is de weg van de minste weerstand te bewandelen en via een goedkoop stukje wetgeving te decreteren dat onze sporen op het internet noch langer bewaard en ingekeken kunnen worden. Het is toch altijd precies wel veel gemakkelijker om die grote anonieme massa nog meer te laten afdokken en/of onder controle te houden dan die enkele profiteurs en/of criminelen. Het is zoveel gemakkelijker en geeft de illusie dat Minister De Clerck er daadwerkelijk iets aan doet terwijl hij er niet in slaagt om met zijn diensten te communiceren.; Altijd weer die gemakkelijke reflex. Weet je wat zet misschien een omheining rond Belgie en geef elke Belg een enkelband dat kun je die kritiek hebben op je incompetentie, Stefan, ineens uitschakelen. Probleem opgelost hé.

LVB

Het gaat over de retentieplicht voor providers, die al jaren in een wet staat maar waar nog geen uitvoeringsbesluiten voor zijn.

Daarbij wordt het verband tussen IP-adres en identiteitsgegevens van de klant gelogd, en de essentiële headers van het email-verkeer op de servers van de provider. Ook webmail-providers als Microsoft en Google zullen zich daar moeten aan houden.

Het gaat helemaal niet over het bijhouden van de inhoud van de mails, maar de media hebben er weer eens een zootje van gemaakt toen ze hierover schreven.

boskabout

En Maarten zou dit beter aanpassen in zijn blogpost (of een update onderaan de post schrijven).

De spreekwoordelijke druppel is aan het vallen.

grospromo

No need to connect with others that pleasant to get along with. To understand who'll energy anyone to jimmy your self themsleves. grospromo http://www.grospromo.fr/

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Mijn foto

Statistieken  • eXTReMe Tracker

  • View blog authority
Related Posts with Thumbnails