Gisteren was ik aanwezig op de persvoorstelling van Windows 7, maar wegens embargo-toestanden kon ik toen niet streamen. Tja, als je als blogger als journalist wordt behandeld, dan houdt dat ook restricties in (maar even goed voordelen: zo was de catering van de persconferentie weer uitstekend, zoals we gewoon zijn van Microsoft).
Zoals je ondertussen waarschijnlijk al wel hebt gelezen in de echte pers is Windows 7 de opvolger van Windows Vista. De voornaamste boodschap die ik van gisteren heb onthouden is dat er aan het onderliggende systeem niet echt veel veranderd is (wat ook niet hoefde; stabiliteit en beschikbaarheid van drivers waren ondertussen dik in orde).
Dat uit zich ook in het interne versienummer, dat niet begint met een 7 maar integendeel op 6.1 staat volgens dit zeer interssante artikel over Windows versienamen en -nummers. De '7' is dus geen versienummer, maar een versienaam... (Vista was intern 6.0 overigens). De reden hiervoor is waarschijnlijk technisch: op deze manier zien drivers, software etc. het versienummer '6' staan en is de kans op compatibiliteitsproblemen kleiner.
Wel is er zeer sterk geluisterd naar feedback van gebruikers en heeft men een heleboel verbeteringen aangebracht aan de gebruikersinterface, o.a. om een boel ergernissen op te lossen waar Vista gebruikers vaak mee kampten (overbodige veiligheidswaarschuwingen, traag opstarten...). Daarnaast is de taakbalk grondig vernieuwd, o.a. met previews van de afzonderlijke tabs van bepaalde programma's en 'jump lists' om meteen snel bepaalde documenten of websites te kunnen openen die vaak gebruikt worden.
Dit alles zou er dus voor moeten zorgen dat men meer kan doen in minder klikken. Ik ben alvast benieuwd en ik ga zeker laten weten wat mijn ervaringen zijn met de Windows 7 Ultimate Edition die we van Microsoft gratis mee naar huis kregen (leve de journalistenbehandeling! Bedenking: hoeveel artikels en reportages hebben dit laatste feitje vermeld eigenlijk?)
Anyway: ik heb ook nog video van de hele persconferentie, maar die is nog aan het uploaden...
Raspen heb ik nog nooit gedaan, maar je kan ook plekakn courgette nemen(of aubergine); door bloem, geklopt ei en paneermeel halen en dan in de pan. Veel rommel en werk, maar wel lekker!In Nederland is de gewone yoghurt te zuur voor een lekker sausje; Bulgaarse yoghurt of roer of stand is beter.Ze zijn er we9l, de koks met hart voor de zaak, maar je moet uitvinden waar ze verstopt zijn
Geplaatst door: Ger | zondag, 23 december 2012 om 14:35
Anywhere int he planet you most likely are body, but to consumer you may be the earth. [url=http://www.nikemarch.com/]Jordan 14[/url] Jordan 14
Geplaatst door: Jordan 14 | donderdag, 09 mei 2013 om 07:18